31 Oct 2013

Zorgverzekeraars maken in november contracten bekend

Zorgverzekeraars dienen op uiterlijk 19 november bekend te maken met welke zorgverleners zij een contract afsluiten. Dit biedt jou als consument voldoende de tijd om op basis daarvan na te gaan van welke zorgverzekeraar u gebruik wenst te maken. Het is een belangrijke afspraak die de minster met de verzekeraars maakte, aangezien men er op die manier voor wil zorgen dat het voor de consument beter mogelijk wordt om verzekeraars met elkaar te vergelijken.

16 Oct 2013

Gevolgen van het niet betalen van de zorgverzekeringspremie

Heb je last van de kosten die alsmaar oplopen en lukt het daarom niet langer om de premie voor uw zorgverzekering te betalen? Pas op met het niet betalen van deze premie, aangezien deze voor iedereen in Nederland verplicht is. Op het moment dat je de premie een eerste keer niet betaalt krijg je daar doorgaans enkele malen een herinnering voor. Vervolgens zal de verzekeraar jou benaderen met een betalingsregeling om er samen uit te komen. Betaal je de premie echter 6 maanden lang niet? Dan wordt jouw naam doorgegeven aan het College voor Zorgverzekeringen (CvZ).

01 Oct 2013

Zorgverzekeringspremies kunnen in 2014 omlaag

De verschillende zorgverzekeraars gebruiken de eerste weken van oktober traditioneel om hun premies voor het komende jaar bekend te maken, waardoor een ieder de mogelijkheid heeft om eventueel over te stappen van zorgverzekering. Het ministerie van VWS heeft eerder aangegeven dat de premie met ongeveer €24 omlaag zou kunnen, vanwege de grote winsten die de verzekeraars op dit moment maken. Het is echter de vraag of zij deze winsten inderdaad ‘terug zullen geven’ aan de consument, of dat ze het gebruiken om de reserves verder op te bouwen.