28 Nov 2013

De goedkoopste zorgverzekering

Consumenten hebben aan het eind van het jaar traditioneel de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekeraar. Ook dit jaar bestaat die mogelijkheid en is het meer dan ooit interessant om op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering. De premies zijn met gemiddeld 9 procent gedaald, al zijn er uitschieters beschikbaar die de kosten met enkele tientjes per maand omlag kunnen brengen. Het is wat dat betreft meer dan de moeite waard om een vergelijking uit te voeren en op basis daarvan op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering.

28 Nov 2013

Gratis zorgverzekering voor studenten

Studenten hebben traditioneel problemen om aan het eind van de maand rond te komen, al zal de zorgverzekering dit jaar in ieder geval niet leiden tot een vervelende extra kostenpost. In plaats daarvan hebben velen van hen de mogelijkheid een gratis zorgverzekering af te sluiten, dankzij de zorgtoeslag die ze aan de andere kant ontvangen. Kiezen studenten daarnaast voor een maximaal vrijwillig eigen risico? Dan is het mogelijk om maandelijks beter te worden van de zorgtoeslag, aangezien deze flink uitstijgt boven de minimale premie van iets meer dan €60 per maand.

15 Nov 2013

Nieuw in de zorgverzekering 2014

Ieder jaar verdwijnen er weer een aantal dekkingen met betrekking tot de basisverzekering, zo ook voor de zorgverzekering 2014. Er verdwijnen in ieder geval geen behandelingen of hulpmiddelen uit het pakket, waardoor de overheid er wat dat betreft in geslaagd is om een goede basisdekking samen te stellen. Het wordt in een aantal gevallen wel lastiger om aan medicijnen of hulpmiddelen te komen, aangezien artsen hier kritischer mee om dienen te gaan.