Achmea stopt met haar eigen 31 health centers

Door admin, 10-11-2014

Achmea stopt met haar eigen 31 health centersZorgverzekeraar Achmea Zilveren Kruis had tot op heden 31 Health Centers om haar klanten fitness aan te bieden, maar stopt daar binnenkort mee. De vestigingen worden deels verkocht aan Fitland, de overige 12 vestigingen sluiten simpelweg hun deuren. Het zijn met name de negatieve resultaten en de concurrentie op de fitness-markt die tot deze beslissing hebben geleid.

Concurrentie van de budgetketens
Volgens Achmea hebben er de laatste jaren ingrijpende veranderingen plaatsgevonden op de fitnessmarkt. Er is sprake van verzadiging en de opkomst van budgetketens heeft het lastig gemaakt onderscheiden te werken. Achmea stelt dat het geringe aantal locaties er samen met de aanhoudende negatieve resultaten toe heeft geleid dat de verzekeraar heeft besloten om de deuren te sluiten en ook het hoofdkantoor van de Health Centers niet voort te zetten. Achmea wil zich nog wel altijd inzetten voor de gezondheid van verzekerden, bijvoorbeeld via een gezonde voeding, voldoende bewegen, ontspannen en daar waar nodig afvallen. Achmea Zilveren Kruis kiest voor een nieuwe strategie om verzekerden aan hun vitaliteit te laten werken, door gesprekken te voeren met diverse partners en leveranciers.

Verkoop en sluiting van de health centers
19 van de 31 vestigingen van Achmea Health Centers worden verkocht aan Fitland, de overige 12 sluiten simpelweg hun deuren. Achmea werkte al eerder samen met Fitland, waardoor de overname een logische volgende stap lijkt. De Fitland Groep is daardoor nu de grootste groep op het gebied van kwaliteitsfitness. Klanten kunnen gewoon blijven sporten in het fitnesscenter en ook de medewerkers van de Health Centers mogen gewoon blijven. Het personeel in de 12 vestigingen die niet worden overgenomen krijgt helaas te maken met het verdwijnen van hun functie, voor klanten wordt een alternatieve oplossing gezocht. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.