Basisverzekering 2014 beschikbaar vanaf €80 per maand

 
09-12-2013

Alle zorgverzekeraars hebben hun premie voor 2014 inmiddels bekend gemaakt, waardoor het mogelijk is om een vergelijking voor het komende jaar te maken. Zekur van Univé is in ieder geval een interessante aanbieder, aangezien het daar mogelijk is om een zorgverzekering af te sluiten voor iets meer dan €80 per maand. Het gaat dan om een dekking zonder aanvullingen, op basis van alleen het wettelijk verplicht eigen risico. In 2013 bedroeg de laagste premie nog €92, waardoor veel consumenten het komende jaar flink op de kosten kunnen besparen.

Contracten met zorgaanbieders
Het is als consument echter van belang om er rekening mee te houden dat de diverse zorgverzekeraars veelal afspraken hebben gemaakt met een aantal zorgaanbieders. Dat betekent dat je vanaf 2014 niet zomaar meer overal terecht kunt. In plaats daarvan hebben er onderhandelingen plaatsgevonden, om de kosten zoveel mogelijk te drukken en de zorg meer te concentreren. Houd er bij het vergelijken van zorgverzekeringen dus rekening mee dat je goed dient te controleren of je terecht kunt waar je wenst. Ga uit van jouw huisarts en bijvoorbeeld een kliniek of een ziekenhuis. Daarnaast communiceren de voordelige zorgverzekeraars vaak alleen online, deze versturen geen post.

Goedkoopste restitutiepolis
Zekur richt zich vooral op jongeren, maar iedereen is er welkom. Je maakt er gebruik van een naturapolis, wat betekent dat je bij de gecontracteerde zorgaanbieders gebruik kunt maken van zorg die je niet hoeft voor te schieten. Daarnaast kun je kiezen voor een restitutiepolis, waarbij je meer vrijheid heeft, maar je vaak een aanvullend deel van de kosten zelf dient te betalen, boven het gangbare tarief. Één van de goedkoopste opties is in dat geval Ditzo, met een basispremie van €86,75 per maand.

Reacties

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.