Diabetesvereniging presenteert drie voorkeurszorgverzekeraars

Door admin, 02-12-2014

Diabetesvereniging presenteert drie voorkeurszorgverzekeraarsDe Diabetesvereniging Nederland (DVN) zal vanaf 1 januari een strategische samenwerking aangaan met Zilveren Kruis, CZ en OHRA, waarmee 3 voorkeursverzekeraars een feit zijn. Het is de eerste keer dat een patiëntenorganisatie zoals DVN ervoor kiest om een samenwerking aan te gaan met de zorgverzekeraars. DVN probeert op die manier meer grip op de zorg te krijgen, omdat de vereniging van mening is dat individuele verzekerden dat onvoldoende hebben. Daarnaast willen ze op deze manier zorgen voor een hoge kwaliteit van de zorg.

Collectieve belangen van meer dan een miljoen diabetespatiënten
We hebben in Nederland meer dan een miljoen diabetespatiënten, terwijl hun wensen door de zorgverzekeraars lang niet altijd worden gehoord, laat staan worden vervuld. DVN is van mening dat zorgverzekeraars meer moeten doen met de klachten van deze zeer grote groep patiënten, die de komende jaren naar verwachting alleen maar groter zal worden. Directeur van DVN Olof King stelt dat de samenwerking met de 3 verzekeraars zorgt voor een mijlpaal voor iedereen met diabetes. Het is individueel zeer lastig om de belangen kenbaar te maken bij de zorgverzekeraars, via de vereniging en de samenwerking komen de belangen van een ieder met diabetes weer meer centraal te staan binnen de zorg.

Gesproken met alle zorgverzekeraars
King geeft aan te hebben gesproken met de verschillende grotere zorgverzekeraars, om hen te beoordelen op de onderwerpen die voor een diabetespatiënt van belang zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verbeteren van de kwaliteit van de eerstelijns diabeteszorg, de educatie van patiënten en het bevorderen van zelfmanagement voor deze groep. Uiteraard horen er daarnaast ook passende vergoedingen en kortingen in de aanvullende verzekeringen bij. Het zijn Zilveren Kruis, CZ en OHRA die het best bij de vereniging blijken te passen, waardoor DVN haar patiënten aanmoedigt om in 2015 daar een zorgverzekering af te sluiten. Verder zal de vereniging ook de niet-geselecteerde zorgverzekeraars blijven aanspreken op hun inkoopbeleid, om geen van de patiënten in de kou te laten staan. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.