Gemeente Alkmaar komt lage inkomens tegemoet in de zorgpremie

Door admin, 13-11-2014

Collectieve Zorgverzekering MinimaDe gemeente Alkmaar zal gezinnen met een laag inkomen dit jaar tegemoet komen in de kosten voor hun zorgverzekering. Het gaat om een Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM), waardoor zij die hun zorgkosten zelf niet kunnen betalen kunnen rekenen op een tegemoetkoming vanuit de lokale overheid. Alkmaar antwoordt op die manier aan de afschaffing van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken ten gehandicapten (Wtcg) en de Compensatie eigen risico (Cer) door de landelijke politiek. Wethouder Mirjam Hamberg van Sociale Zaken wil op die manier zorgen voor een sociaal vangnet vanuit de gemeente, waar de minima dringend behoefte aan hebben.

Drie verschillende pakketten beschikbaar
De gemeente gaat mensen in de bijstand of met een (zeer) laag inkomen tegemoetkomen. Zij hebben in Alkmaar de keuze uit drie verschillende aanvullende pakketten, bovenop de basiszorgverzekering die in Nederland voor iedereen verplicht is. Ze kunnen gebruik maken van een uitgebreid pakket met een beperkte dekking, een AV Compleet pakket met de vergoeding van veel kosten voor mensen met een hoge zorgvraag of een AV Compleet pakket inclusief Eigen Risico, waarbij ook het eigen risico meteen is meeverzekerd.

Bijdrage van de gemeente
De gemeente Alkmaar zal bijdragen in de kosten van de pakketten, zodat de verzekerden dit niet volledig zelf hoeven te betalen. Het uitgebreide en AV Compleet pakket leveren een voordeel van €10 per maand op, voor de inwoners die gebruik willen maken van de dekking voor zowel de zorgverzekering als het eigen risico ligt er zelfs een voordeel van €35 per maand te wachten. Zij dienen zich hiervoor voor het komende jaar aan te melden bij verzekeraar Univé, waarmee de gemeente Alkmaar een overeenkomst heeft kunnen sluiten. De verzekeraar zorgt ervoor dat de oude verzekeringen worden opgezegd, zodat de minima eenvoudig over kunnen stappen om vervolgens maximaal te besparen op de zorgkosten voor 2015. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.