Mijndokter-app grijpt net naast Beste Zorgidee 2014 van ONVZ

Door admin, 27-11-2014

Mijndokter-app grijpt net naast Beste Zorgidee 2014 van ONVZHuisarts Hilderik Jan van Schaik maakte met zijn Mijndokter-app een goede kans om het Beste Zorgidee 2014 te worden, een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ. Hij greep echter net naast deze mooie prijs, omdat de eer ging naar Hans van Wetten met zijn ‘belevingskussen’ voor dementerende ouderen. Dat neemt echter niet weg dat van Schaik de app wel verder laat ontwikkelen, zodat mensen hier in de toekomst toch gebruik van kunnen maken.

Ontwikkeling van de app gaat toch door
De huisarts had ook voor de uitslag al aangegeven dat hij door zou gaan met de ontwikkeling van de Mijndokter-app, de uitslag heeft hier geen verandering in gebracht. De applicatie maakt het mogelijk om via een mobiel apparaat een afspraak bij de dokter in te plannen, een herhalingsrecept aan te vragen of, indien van toepassing, een foto van een klacht op te sturen. Volgens van Schaik levert dit op verschillende manieren winst op, aangezien het zowel de huisarts als de patiënt een hoop voorbereidingstijd zal schelen. Op die manier is de Mijndokter-app van grote toegevoegde waarde.

Jury presenteerde 5 finalisten
De jaarlijkse verkiezing van ONVZ wist dit jaar 9.840 stemmen te verzamelen, op de top 5 van inzendingen zoals die door de jury waren aangemerkt. Zij kozen uit 547 verschillende inzendingen 5 van de mogelijke beste ideeën, waaronder de Mijndokter-app en het belevingskussen. De uitverkiezing van het belevingskussen zorgde er bovendien voor dat van Schaik naast de prijs van €10.000 en de award greep.

Het belevingskussen helpt dementerenden om hun belevingswereld weer te prikkelen, door gebruik te maken van geluiden, zoals muziek van vroeger en stemmen van familieleden. Dementerenden kunnen deze geluiden oproepen door het kussen aan te raken. Onderzoek wijst uit dat patiënten hier inderdaad positief op reageren, waardoor het van grote toegevoegde waarde is voor deze kwetsbare groep ouderen. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.