Zorgverzekering nieuws

 
30 Nov 2018

Zorg in het Noorden: Friese ziekenhuizen moeten zich aanpassen

 Zorg in het Noorden: Friese ziekenhuizen moeten zich aanpassenDe vier ziekenhuizen in Friesland moeten meer samenwerken en inzetten op digitale technologie. Vanwege gebrek aan personeel kunnen alle vier de ziekenhuizen moeilijk een eerste hulpafdeling openhouden, waardoor er oplossingen voor de zorg moeten worden gevonden. 

30 Nov 2018

Forse daling in aanvullende verzekeringen

In de afgelopen acht jaar is het aantal aanvullend verzekerden met bijna tien procent afgenomen. Het overgrote deel van de verzekerden in Nederland heeft echter nog wel een aanvullende zorgverzekering hebben. Dat blijkt uit de Zorgthermometer van Vectis.

25 Nov 2018

Gemeentepolissen om iedereen te kunnen verzekeren

Gemeenten die zelf collectieve zorgverzekeringen aanbieden om te zorgen dat alle inwoners van die gemeente zorg kunnen krijgen. Het komt steeds meer voor, hoewel dat vaak behoorlijk wat voeten in de aarde heeft. Waar de ene gemeente slaagt, moeten andere gemeenten teleurstellen.

25 Nov 2018

Steeds meer zorgverzekeringen voor minimuminkomens in de regio

Een zorgverzekering is verplicht, het ontvangen van zorg een recht. Maar voor mensen die weinig geld hebben om rond te komen kan het maandelijks betalen van een premie een enorme uitdaging zijn. Er zijn tegenwoordig diverse initiatieven gericht op deze kwetsbare groep.

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering te hebben, en wie dat niet heeft kan een boete krijgen. Maar of het nou gaat om een premie of een boete voor het niet betalen van een premie: niet iedereen heeft de financiële ruimte om een zorgverzekering af te sluiten. 

25 Nov 2018

Klanttevredenheid ten tijde van digitalisering: de uitdaging van OHRA

Klanttevredenheid ten tijde van digitalisering: de uitdaging van OHRAAls er iets in de verzekeringswereld is veranderd de afgelopen jaren, dan is het wel het contact met de klant. Brieven en telefoonlijnen zijn veranderd door chatbots en apps – met alle voordelen van dien. Maar ook de nieuwe technologische ontwikkelingen brengen hun obstakels met zich mee, die niet zomaar overwonnen kunnen worden.

25 Nov 2018

Investeringen bij Zilveren Kruis om thuiszorg te stimuleren

Investeringen bij Zilveren Kruis om thuiszorg te stimulerenZorgverzekeraar Zilveren Kruis gaat geld beschikbaar stellen om de zorg van patiënten in eigen omgeving te stimuleren. Daarnaast worden tijd- en geldbesparende oplossingen als telemonitoring bij hartpatiënten aangeboden bij alle ziekenhuizen. Het extra geld dat vrijkomt kan weer worden gebruikt voor nieuwe initiatieven.

21 Nov 2018

Afschaffing boetepremie moet verdere impuls aan daling wanbetalers geven

Het aantal wanbetalers daalt op zowel nationaal als provinciaal gebied. Om ervoor te zorgen dat het aantal wanbetalers dan al meer dan zes maanden geen zorgverzekering heeft betaald verder daalt, is sinds 1 augustus jongleden de boetepremie afgeschaft. Tenminste, als wanbetalers eerst hun volledige schuld aan de zorgverzekeraar betalen.

Wie meer dan zes maanden achterloopt met het betalen van zijn of haar zorgverzekering, wordt aangemeld bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) en moet vanaf dat moment een premie betalen aan het CAK in plaats van aan de zorgverzekeraar.

17 Nov 2018

CZdirect wordt Just

Een aantal zorgverzekeringen in Nederland veranderen vanaf 1 januari 2019 of zijn al veranderd dit jaar. Zo is de zorgverzekering van Delta Lloyd per 1 juli overgenomen door Nationale Nederlanden Zorg. De online zorgverzekering van CZ, getiteld CZ-direct, zal vanaf volgend jaar Just gaan heten.

01 Oct 2018

Zorgpremie gaat omhoog, meer geld naar de zorg

Zorgpremie gaat omhoog, meer geld naar de zorgDe zorgpremie gaat vanaf volgend jaar gemiddeld met tien euro omhoog. De zorgtoeslag gaat ook omhoog. Aan de andere kant gaat er ook meer geld naar de zorg, met name de ouderenzorg en wordt het basispakket uitgebreid.

13 Dec 2017

Aanvullend verzekerd op leeftijd? Enorm duur!

Aanvullende verzekeringen zijn nodig voor zorgbehoevenden die hun zorg niet gedekt zien worden vanuit het basispakket. Maar dergelijke verzekeringen dekken steeds minder vanwege bezuinigingen. En daarnaast geldt ook nog dat hoe hoger je leeftijd is, hoe meer je betaalt.

Inhoud syndiceren