Ook Univé, OHRA, Delta Lloyd en CZ besluiten om de premies voor 2015 te laten stijgen

Door admin, 25-11-2014

Het was VGZ die als eerste grote verzekeraar in Nederland bekendmaakte in 2015 een hogere premie te gaan rekenen, vervolgens volgden ook Univé, CZ, OHRA, DeltaLloyd en CZDirect. Univé is een groot label van zorgverzekeraar VGZ en volgt daarmee de koers van het bedrijf zelf. De naturapolis (Geregeld) gaat €11,05 meer per maand kosten dan in 2014, de restitutiepolis (Vrij) gaat zelfs €12,05 per maand meer kosten en komt daardoor uit op €112.

Nieuwe klanten kunnen bij Univé profiteren van een collectiviteitskorting van 10 procent, waardoor de premies beduidend lager uitvallen.

Verschillende verzekeringen bij Univé
De Geregeld en Vrij polissen van Univé verschillen in de mate van vergoeding bij niet-gecontracteerde zorg door de zorgverzekeraar. Bij de Vrij polis wordt er 100% van de kosten vergoed, wat betekent dat verzekerden de vrijheid hebben om zich te laten behandelen waar zij dat wensen. Dat geldt niet voor de Geregeld polis, in dat geval zal de verzekeraar 80% van de kosten vergoeden. De beide polissen bieden wel een vrije keuze voor apotheken, waardoor er hoe dan ook enige vrijheid over zal blijven.

CZ zet de reserves in
CZ kiest er net als veel andere grote verzekeraars voor om de premie in 2015 op te laten lopen, maar laat dit minder hard gebeuren dan het gemiddelde. CZ zet een deel van de eigen reserves in. Op die manier komt er een bedrag van €425 miljoen vrij, om de premiestijging te beperken en de kosten voor verzekerden in de hand te houden. De naturapolis (Zorgopmaat) stijgt bijvoorbeeld met €4,60 per maand naar een bedrag van €100,50 per maand. Zonder de inzet van de reserves zou de verzekering €112,75 per maand hebben gekost, waardoor het voordeel voor verzekerden behoorlijk is. Ook de restitutiepolis wordt duurder, die stijgt met €4,80 naar €106 per maand in 2015.

Ook OHRA, Delta Lloyd en CZDirect met hogere premies
Onder het label van CZ vallen nog een aantal verzekeraars, die er ook voor kiezen om de premies op te laten lopen. Het gaat om OHRA, Delta Lloyd en CZDirect. De stijgingen van de premies liggen er iets hoger dan bij CZ, al zijn ze in lijn met wat we over de gehele linie zien. Dit zorgt ervoor dat een zorgpolis in de meeste gevallen net iets meer dan €100 per maand zal kosten, op basis van een naturapolis. De restitutiepolis is traditioneel wat duurder, maar levert meer keuzevrijheid op.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.