VGZ presenteert betaalbare en innovatieve polis

Door admin, 19-11-2014

VGZ presenteert betaalbare en innovatieve polisVGZ presenteert voor 2015 een nieuwe innovatieve en betaalbare zorgpolis, die de verzekeraar zelf alvast de polis van de toekomst noemt. Het is een zorgverzekering voor €97,95 per maand, die de naam ‘Goede Keuze polis’ heeft gekregen. De Ruime Keuze polis die voorheen VGZ Natura heette krijgt een premie van €107,95 per maand en keert daarmee terug naar het niveau van 2013, waardoor ook die zorgverzekering goed te betalen valt.

Kwaliteit en wijkverpleging bij VGZ
VGZ zal voor 15 planbare operaties in ziekenhuizen meer selectief zorg in gaan kopen, om de operaties te laten voldoen aan de hoogte kwaliteitseisen. Op die manier zorgt de Goede Keuze polis voor uitstekende zorg, zonder dat de kosten onnodig hoog oplopen. De Eigen Keuze polis van VGZ biedt nog altijd keuze uit de verschillende ziekenhuizen, maar vraagt daarvoor om een premie van €113,95 per maand.

Bovendien wijst VGZ erop dat de kosten van de basisverzekeringen van de verzekeraar over de gehele linie met €6 - €14 oplopen, maar dat dit vooral te maken heeft met de wijkverpleging die vanuit de AWBZ bij de zorgverzekeraars terecht is gekomen. Zorgverzekeraars zien de kosten oplopen, waardoor het juist een knappe prestatie is van onder andere VGZ dat de stijging beperkt is gebleven.

Teruggave van de reserve door de zorgverzekeraar
VGZ maakt hiervoor onder andere gebruik van de mogelijkheid om een deel van de opgebouwde reserves binnen het bedrijf terug te geven, via een lagere premie. Dit scheelt ongeveer €6,50 per maand aan premie, waardoor de verzekerden van VGZ daar direct voordeel van hebben. Ondanks de daling van de solvabiliteit van de verzekeraar blijft er toch voldoende stabiliteit over. Indien het in de komende jaren mogelijk is zal VGZ voor een verdere daling van de reserves zorgen, zodat de premie opnieuw scherp uitvalt.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.