Wat betekent een selectieve zorgpolis voor mij?

Door admin, 08-12-2013

Vanaf 2014 maken een aantal zorgverzekeraars gebruik van een selectieve polis, op basis waarvan je alleen bij gecontracteerde zorgaanbieders terecht kunt. De verzekeraars besparen hiermee flink op de kosten, waardoor ze de mogelijkheid hebben om jou een meer scherpe premie aan te bieden. Houd er echter rekening mee dat je wellicht niet langer in het voor jou bekende ziekenhuis terecht kunt, of er geen afspraken zijn gemaakt met de kliniek waar je gebruik van wenst te maken. In dat geval is een selectieve polis wellicht niet de beste keuze.

Selectieve polis
Een selectieve polis biedt geen vrije keuze met het oog op de zorgaanbieders waar je gebruik van wenst te maken. In plaats daarvan ga je uit van de afspraken die de zorgverzekeraar maakt met bijvoorbeeld de ziekenhuizen in de omgeving. Controleer vooraf of je terecht zal kunnen in het ziekenhuis waar je normaal gesproken gebruik van wenst te maken. Is dat niet het geval? Dan is de kans groot dat je verder dient te reizen, op het moment dat je gebruik wenst te maken van de zorg. Dit kan een belangrijk nadeel vormen van de selectieve zorgpolis.

Keuze voor op de lange termijn
Heb je de verwachting het komende jaar weinig tot geen zorg nodig te hebben, of ontdek je bij de verzekeraar dat men er contracten heeft gesloten met alle zorgaanbieders waar jij gebruik van maakt? Dan is het geen enkel probleem om een selectieve zorgpolis af te sluiten en daarmee maximaal op de premie te besparen. Kun je niet langer terecht in het ziekenhuis van jouw voorkeur? Weeg de besparing aan premie dan af tegen het mindere gemak of comfort, dat je ervaart vanwege het ontbreken van een contract. Je kunt op basis daarvan een goede afweging maken voor de lange termijn, zodat je het komende jaar optimaal gebruik kunt maken van jouw zorgverzekering.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.