Zilveren Kruis neem Agis en TakeCareNow over: wat betekent dat?

Door admin, 16-11-2014

Zilveren Kruis neem Agis en TakeCareNow over: wat betekent dat?Zilveren Kruis neemt per 1 januari zowel Agis als het jongerenlabel TakeCareNow van die verzekeraar over. De beide verzekeraars waren al beiden onderdeel van Achmea, maar gaan nu dus samen verder als een enkel label. Dit betekent dat er voor klanten van Agis en TakeCareNow een aantal zaken zullen veranderen, op het moment dat ze besluiten om niet over te stappen.

Gevolgen voor klanten van Agis en TakeCareNow
Klanten van Agis en jongerenlabel TakeCareNow dienen er rekening mee te houden dat hun verzekeraars opgaan in Zilveren Kruis. Hierdoor zal het adres, de website, de app, het rekeningnummer en de online afdeling (Mijn Agis of Mijn TakeCareNow) ook veranderen. Ook de collectieve verzekeringen van Agis via werkgevers worden aangepast, waardoor het van belang is om de dekking goed in de gaten te houden.

De basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk, waardoor daar per 1 januari 2015 alleen op wettelijke gronden wat aan verandert, dit heeft niets te maken met de overname van Agis en TakeCareNow door Zilveren Kruis. Uiteraard kan er wel een andere premie gelden en zitten de aanvullende dekkingen mogelijk anders in elkaar. Het is daarom interessant om die goed te vergelijken ten opzichte van de huidige situatie.

Overstappen naar een andere verzekeraar
Bent u klant bij Agis of TakeCareNow? Zilveren Kruis verstuurt binnenkort de nieuwe polisbladen voor 2015. Het is mogelijk om mee te gaan in de overname, u hoeft daar niets voor te doen. Wilt u geen klant worden bij Zilveren Kruis? Dan is het mogelijk om over te stappen van zorgverzekering, uw opzegging dient dan voor het einde van het jaar binnen te zijn. Vervolgens heeft u tot eind januari de tijd een nieuwe verzekeraar te kiezen, uiteraard met terugwerkende kracht.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.