Zorgpolis via email

Door admin, 21-12-2013

Zorgverzekeringen zullen in de toekomst standaard digitaal verzonden worden, om zowel kosten als het milieu te sparen. Minister Schippers van Volksgezondheid heeft dit laten weten aan D66, de partij die met het voorstel naar voren kwam. Volgens de politieke partij biedt dit de mogelijkheid om miljoenen euro’s per jaar te besparen, nu praktisch alle consumenten de mogelijkheid hebben de polis digitaal tot zich te nemen. Tot op heden dienen verzekeraars de polis voor de zorgverzekering op papier te versturen, behalve wanneer een verzekerde online duidelijk aangeeft te kiezen voor digitale communicatie, bijvoorbeeld via email.

Enorme besparing
Met name de grote verzekeraars maken op dit moment al gebruik van speciale online zorgverzekeringen of jongerenpolissen, waarbij er standaard sprake is van digitale communicatie. Dit biedt de mogelijkheid flink op de premie te besparen, wat aan lijkt te geven dat de kosten over de gehele linie omlaag kunnen. Volgens D66-kamerlid Pia Dijkstra is het mogelijk om in totaal €10 miljoen te besparen en bovendien een bijdrage te leveren aan minder schade voor het milieu. Door de digitale communicatie standaard te maken en van de papieren variant een uitzondering te maken zal de zorgpolis beter aansluiten bij de digitale wereld waar we op dit moment in leven.

Aanpassing wetgeving
Minister Schippers gaf vorig jaar nog aan dat we in Nederland nog niet klaar waren voor een digitale polis, omdat we daar onvoldoende mee vertrouwd zouden zijn. Ze is nu van mening veranderd, aangezien ze D66 heeft aangegeven dat ze de wetgeving volgend jaar aan zal gaan passen. Dat betekent dat het dit jaar nog interessant is om op zoek te gaan naar een voordelige zorgverzekering met een digitale polis. Dit kan zomaar enkele tientjes tot honderden euro aan premie schelen, puur op basis van de meer efficiënte vorm van communiceren.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.