ZorgDirectzorgverzekering

7.9
 • Medische acceptatie:

  Geen medische beoordeling nodig

 • Keuzevrijheid:Vrije zorgkeuze
 • Wachttijd:

  Geen wachttijd(en)

 • Doelgroep:

  Iedereen

 • Polistype:Papier

Polisvoorwaarden

Fysiotherapie
Bij fysiotherapie kunt u denken aan oefeningen, maar ook behandelingen op basis van warmte en massage. Alle behandelingen hebben het doel u weer op een soepele manier gebruik te laten maken van uw lichaam, bijvoorbeeld na een ongeval of een ziekte. De vergoeding van fysiotherapie valt deels binnen de basisverzekering, maar een groot deel is toegewezen aan de aanvullende dekkingen.

Fysiotherapie vanaf 18 jaar
Basisdekking:
Bij bepaalde chronische aandoeningen vergoeding vanaf de 21ste behandeling. Bij etalagebenen eenmalige vergoeding van 37 behandelingen per 12 mnd. Bij artrose in de heup- en kniegewrichten vergoeding van 12 behandelingen per 12 mnd. Bij COPD Gold II of hoger vergoeding van max. 70 behandelingen in 1e jaar (afhankelijk van klasse), daarna afhankelijk van de ernst van de COPD.
Basisdekking ongecontracteerd:
Het bedrag dat in de Nederlandse marktomstandigheden in redelijkheid passend is te achten

Tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar
De vergoeding van tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar maakt geen deel uit van de basisverzekering, waardoor er op dit gebied grote verschillen bestaan tussen de zorgverzekeraars. Bij tandheelkundige hulp kunt u onder andere denken aan de vergoeding van een verdoving of een wortelkanaalbehandeling, maar daarnaast natuurlijk ook aan de kosten met betrekking tot een kroon, een brug of gewoon een consult. De vergoeding binnen de tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar kan verder betrekking hebben op onder andere de preventie van problemen, mondhygiene of foto’s. Per 1 januari 2011 is de leeftijdsgrens vanaf waar u de kosten aanvullend dient te verzekeren omlaag gebracht van 22 naar 18 jaar, waardoor het de moeite waard is om de vergoedingen goed te vergelijken.

C80 Mondzorg aan huis
Basisdekking:
100% alleen ivm vergoeding volledige prothese

Alternatieve geneeswijzen
De vergoeding van alternatieve geneeswijzen valt in de meeste gevallen buiten de basisverzekering, waardoor u er een aanvullende verzekering voor af dient te sluiten. Er wordt ook wel gesproken over alternatieve geneeskunde, complementaire geneeswijzen of additieve geneeswijzen. Het gaat er altijd om dat de geneeswijzen in ieder geval niet tot de conventionele geneeskunde behoren, maar ze wel tot doel hebben een bepaalde ziekte te genezen. Ook de door alternatieve genezers voorgeschreven geneesmiddelen behoren tot deze categorie.

Homeopathie
Basisdekking:
Geen vergoeding
 
Acupunctuur
Basisdekking:
Geen vergoeding

Brillen en contactlenzen
De vergoeding binnen deze categorie geldt in principe voor alle gezichtshulpmiddelen die er kunnen worden gebruikt. U kunt wat dat betreft denken aan een bril, maar ook bijvoorbeeld contactlenzen.

Brillen
Basisdekking:
Tot 18 jaar: alleen bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 58,50 per glas)
Basisdekking ongecontracteerd:
Het bedrag dat in de Nederlandse marktomstandigheden in redelijkheid passend is te achten
 
(Contact)lenzen
Basisdekking:
Bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 117,- bij gebruik korter dan 1 jaar, € 58,50 per glas bij langer dan 1 jaar of eenzijdig gebruik)
Basisdekking ongecontracteerd:
Het bedrag dat in de Nederlandse marktomstandigheden in redelijkheid passend is te achten

Bezoek huisarts
De vergoeding van een bezoek aan de huisarts heeft betrekking op alle bezoeken die er worden gepleegd aan huisartsen die staan ingeschreven in het Register van Erkende Huisartsen van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst. Alleen wanneer een huisarts daadwerkelijk is ingeschreven is het mogelijk om de kosten die er gemaakt zijn te laten vergoeden. Bovendien dient de arts zich in Nederland te hebben gevestigd en dient dit het adres te zijn waar het gezin naartoe gaat bij voorkomende ziekten. Het is vaak een eerste stap ter behandeling van een bepaalde ziekte, ook wanneer het onduidelijk is of u daadwerkelijk ergens last van heeft en er een behandeling nodig is.

Consult door huisarts
Basisdekking:
100%
Basisdekking ongecontracteerd:
Het bedrag dat in de Nederlandse marktomstandigheden in redelijkheid passend is te achten

Verzekeringskaart(en)
Alle polisvoorwaarden

Beoordelingen en onderzoeken over ZorgDirect

Service:
7.4
Klantcijfer:
7.4
Totaal score:
7.9

Bekijk beoordelingen en reviews over ZorgDirect. Beoordelingen zijn gebaseerd op de rapportcijfers van onafhankelijke landelijke onderzoeken, klantcijfers en andere criteria. Heeft u ervaringen met de zorgverzekering van ZorgDirect ? Schrijf een review

 • De ZorgDirect Zorgverzekering is door MoneyView beoordeeld met een 10 in de categorie ProductRating 'Prijs Restitutiepolissen' (22-11-2017)

  10.0
 • ZorgDirect is door independer.nl beoordeeld met een 8 in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 (10-11-2014)

  8.0
 •  

Nieuwsberichten over ZorgDirect

 • 26 Nov 2014

  Bijna alle zorgverzekeringen in 2015 duurder dan in 2014De zorgpremies in 2015 zullen bij bijna alle verzekeraars hoger uitvallen dan in 2014. Dat was overigens te verwachten, minister Edith Schippers van Volksgezondheid had enkele maanden geleden al aangegeven dat er waarschijnlijk een stijging van de premie aan zat te komen. Hier komt echter ook een stijging van het eigen risico bij, aangezien dat in 2015 €375 per jaar zal gaan bedragen, ten opzichte van de €360 in 2014.

 •  

Gerelateerde media

 • ZorgDirect. Keuzevrijheid en flexib
  ZorgDirect. Keuzevrijheid en flexibiliteit.

  26925 keer bekeken

 • ZorgDirect - Mijn ZorgDirect
  ZorgDirect - Mijn ZorgDirect

  942 keer bekeken

 •  

Geef jouw mening over de Centraal Beheer autoverzekering

Deel jouw ervaringen

Heeft u een positieve of een negatieve ervaring gehad met Univé zorgverzekering? Deel uw waardevolle ervaringen, zodat andere bezoekers een goede keuze kunnen maken!