Zorgverzekering nieuws

 

Ook voor lage inkomens en ZZP’ers collectieve zorgverzekering mogelijk

06-12-2022

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die wordt aangegaan door een groep mensen. Omdat met een grote groep tegelijk wordt ingetekend, geven zorgverzekeraars vaak een korting. Dit soort zorgverzekeringen komt vaak voor bij bedrijven die hun werknemers op deze manier een goedkopere zorgverzekering willen aanbieden. Maar wat met mensen die dit niet aangeboden krijgen op hun werk, niet werken of geen collega’s hebben? Ook zij kunnen intekenen op een collectieve zorgverzekering dankzij de Gemeentepolis of dankzij initiatieven voor ZZP’ers. 

» Lees meer

Steeds meer mensen hebben moeite om hun zorgverzekering te betalen

06-12-2022

Steeds meer Nederlanders hebben het moeilijk om rond te komen tot het einde van de maand. Uit onderzoek blijkt dat de zorgverzekering het eerste is dat dan niet meer betaald wordt. Maar wat zijn de gevolgen daar van? 

» Lees meer

Wachttijden voor gepaste zorg en de Treeknormen

29-10-2022

Iedereen heeft recht op de juiste zorg, maar die zorg effectief krijgen is tegenwoordig nog een ander verhaal. De wachttijden van verschillende specialismen lopen steeds langer op, zeker in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Gelukkig springen de zorgverzekeraars in de bres voor degene die langer dan de Treeknormen moeten wachten op zorg. 

» Lees meer

Vier nieuwe initiatieven voor een betere ouderenzorg in de toekomst

22-10-2022

Vier nieuwe initiatieven voor een betere ouderenzorg in de toekomstDe wereld vergrijst en steeds minder mensen werken in de zorg. Ook Nederland ontsnapt niet aan deze trend, en daarom is het tijd om te werken aan andere manieren van ouderenzorg. Maar hoe begin je daar nu aan? Hieronder worden vier lokale initiatieven uitgelicht die aan een betere, toekomstbestendige ouderenzorg werken. 

» Lees meer

Nieuwe manieren van digitalisering in de zorg

14-10-2022

Nieuwe manieren van digitalisering in de zorgIn een steeds digitalere wereld was het een kwestie van tijd voor deze trend ook zou overslaan naar de zorg. Zorgverzekeraars CZ, Menzis, Coöperatie VGZ en Zilveren Kruis werken samen met de Santeon ziekenhuis om de zorg te digitaliseren zodat de patiënt zowel thuis als in het ziekenhuis zorg kan ontvangen.

» Lees meer

Gemeenten schieten inwoners te hulp bij stijgende zorgpremies

10-10-2022

Gemeenten schieten inwoners te hulp bij stijgende zorgpremiesDat het leven duur is geworden, is een understatement. Na corona kwam de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis. Gevolg? Duurdere boodschappen en bijna onbetaalbare energie. Helaas stopt het daar niet: ook de zorgpremies stijgen ongezien hard. Gelukkig schieten de gemeenten hun inwoners te hulp.

» Lees meer

Wijzigingen op komst voor collectieve zorgverzekeringen

20-09-2022

Een collectieve zorgverzekering is vaak aantrekkelijker omdat je op deze manier kan genieten van een soort van groepskorting. Collectieve zorgverzekeringen gelden voor grotere groepen, bijvoorbeeld binnen een bedrijf of voor de leden van een vereniging. Omdat het over afspraken met een grotere groep gaat, kan de zorgverzekeraar vaak korting of lagere prijzen aanbieden op specifieke zorgdiensten.

» Lees meer

Waarom steeds minder mensen een zorgverzekering afsluiten

16-09-2022

Statistieken wijzen uit dat steeds minder mensen in staat zijn om een zorgverzekering af te sluiten. Een van de redenen is de inflatie: omdat de prijzen omhoog gaan, blijft er minder geld over om rond te kunnen komen. Een andere reden is dat niet iedereen bekend is met de verplichting die in Nederland geldt om een zorgverzekering af te sluiten. 

Om wie gaat het?

» Lees meer

Duurzaamheidsscores zorgverzekeraars

16-12-2021

Duurzaamheidsscores zorgverzekeraarsZorgverzekeraars ontvangen jaarlijks miljoenen euro’s van hun verzekerden. In de eerste plaats betalen ze daarmee ziekenhuizen en andere zorgverleners. Een deel van het geld dat binnenkomt wordt echter belegd in aandelen en fondsen. Ze kunnen hierbij kiezen om te beleggen in fossiele energie, maar ook in duurzame initiatieven. De keuzen die zorgverzekeraars maken bij hun beleggingen bepaald of ze wel of niet duurzaam zijn.

» Lees meer

Moeilijke onderhandelingen ziekenhuizen en zorgverzekeraars

16-12-2021

Moeilijke onderhandelingen ziekenhuizen en zorgverzekeraars Het nieuwe jaar komt er aan en dat betekent ook nieuwe zorgpremies. Uiterlijk 12 november 2021 moesten zorgverzekeraars hun zorgpremies bekend maken. Vanaf dan moet ook in de polis en op de website vermeld worden met welke zorgaanbieders de verzekeraar afspraken heeft gemaakt. De onderhandelingen tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars lopen echter bijzonder moeilijk.

» Lees meer

Inhoud syndiceren