Nationale Nederlanden zorgverzekering
Basispremie €129.44
8.0
Medische acceptatie

Geen medische beoordeling nodig

Keuzevrijheid Vrije zorgkeuze
Wachttijd

Geen wachttijd(en)

Doelgroep

Iedereen

Polistype Papier (per post) of digitaal
Bekijk van deze verzekering:
Polisvoorwaarden
Fysiotherapie
Bij fysiotherapie kunt u denken aan oefeningen, maar ook behandelingen op basis van warmte en massage. Alle behandelingen hebben het doel u weer op een soepele manier gebruik te laten maken van uw lichaam, bijvoorbeeld na een ongeval of een ziekte. De vergoeding van fysiotherapie valt deels binnen de basisverzekering, maar een groot deel is toegewezen aan de aanvullende dekkingen.

Fysiotherapie vanaf 18 jaar
Basisdekking:
bij bepaalde chronische aandoeningen vergoeding vanaf de 21ste behandeling. Bij etalagebenen eenmalige vergoeding per behandelepisode van 37 behandelingen p. 12 mnd. Bij artrose in de heup- en kniegewrichten vergoeding van 12 behandelingen p. 12 mnd. Bij COPD Gold II of hoger vergoeding van max. 70 behandelingen in 1e jaar (afhankelijk van klasse), daarna afhankelijk van de ernst van de COPD.
Basisdekking ongecontracteerd:
het bedrag dat in de Nederlandse marktomstandigheden in redelijkheid passend is te achten.

Tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar
De vergoeding van tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar maakt geen deel uit van de basisverzekering, waardoor er op dit gebied grote verschillen bestaan tussen de zorgverzekeraars. Bij tandheelkundige hulp kunt u onder andere denken aan de vergoeding van een verdoving of een wortelkanaalbehandeling, maar daarnaast natuurlijk ook aan de kosten met betrekking tot een kroon, een brug of gewoon een consult. De vergoeding binnen de tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar kan verder betrekking hebben op onder andere de preventie van problemen, mondhygiene of foto’s. Per 1 januari 2011 is de leeftijdsgrens vanaf waar u de kosten aanvullend dient te verzekeren omlaag gebracht van 22 naar 18 jaar, waardoor het de moeite waard is om de vergoedingen goed te vergelijken.

C80 Mondzorg aan huis
Basisdekking:
100% alleen ivm vergoeding volledige prothese

Alternatieve geneeswijzen
De vergoeding van alternatieve geneeswijzen valt in de meeste gevallen buiten de basisverzekering, waardoor u er een aanvullende verzekering voor af dient te sluiten. Er wordt ook wel gesproken over alternatieve geneeskunde, complementaire geneeswijzen of additieve geneeswijzen. Het gaat er altijd om dat de geneeswijzen in ieder geval niet tot de conventionele geneeskunde behoren, maar ze wel tot doel hebben een bepaalde ziekte te genezen. Ook de door alternatieve genezers voorgeschreven geneesmiddelen behoren tot deze categorie.

Homeopathie
Basisdekking:
Geen vergoeding
 
Acupunctuur
Basisdekking:
Geen vergoeding

Brillen en contactlenzen
De vergoeding binnen deze categorie geldt in principe voor alle gezichtshulpmiddelen die er kunnen worden gebruikt. U kunt wat dat betreft denken aan een bril, maar ook bijvoorbeeld contactlenzen.

Brillen
Basisdekking:
tot 18 jaar: alleen bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 59,- per glas).
Basisdekking ongecontracteerd:
het bedrag dat in de Nederlandse marktomstandigheden in redelijkheid passend is te achten.
 
(Contact)lenzen
Basisdekking:
bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 118- bij gebruik korter dan 1 jaar, € 59,- per glas bij langer dan 1 jaar of eenzijdig gebruik).
Basisdekking ongecontracteerd:
het bedrag dat in de Nederlandse marktomstandigheden in redelijkheid passend is te achten.

Bezoek huisarts
De vergoeding van een bezoek aan de huisarts heeft betrekking op alle bezoeken die er worden gepleegd aan huisartsen die staan ingeschreven in het Register van Erkende Huisartsen van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst. Alleen wanneer een huisarts daadwerkelijk is ingeschreven is het mogelijk om de kosten die er gemaakt zijn te laten vergoeden. Bovendien dient de arts zich in Nederland te hebben gevestigd en dient dit het adres te zijn waar het gezin naartoe gaat bij voorkomende ziekten. Het is vaak een eerste stap ter behandeling van een bepaalde ziekte, ook wanneer het onduidelijk is of u daadwerkelijk ergens last van heeft en er een behandeling nodig is.

Consult door huisarts
Basisdekking:
100%
Basisdekking ongecontracteerd:
consult: 100%; overige behandelingen: het bedrag dat in de Nederlandse marktomstandigheden in redelijkheid passend is te achten.

Verzekeringskaart(en)
Alle polisvoorwaarden
Beoordelingen en onderzoeken over Nationale Nederlanden
Algemene indruk:
6.9
Klantenservice:
7.6
Totaal score:
8.0

Bekijk beoordelingen en reviews over Nationale Nederlanden. Beoordelingen zijn gebaseerd op de rapportcijfers van onafhankelijke landelijke onderzoeken, klantcijfers en andere criteria. Heeft u ervaringen met de zorgverzekering van Nationale Nederlanden ? Schrijf een review

 • Delta Lloyd is door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 7,4 (14-07-2017)

  7.4
 • Delta Lloyd zorgverzekering is door MoneyView beoordeeld met een 10 in de categorie ProductRating 'Voorwaarden AV Ziektekosten' (01-12-2016)

  10.0
 • Delta Lloyd zorgverzekering is door MoneyView beoordeeld met een 10 in de categorie ProductRating 'Voorwaarden AV Tandheelkundig' (11-12-2015)

  10.0
 •  
Gerelateerde media
 • De Gezondheidslijn, inclusief bij d
  De Gezondheidslijn, inclusief bij de zorgverzekering van Nationale-Nederlanden

  1572 keer bekeken

 • Dé inclusieve zorgverzekering van N
  Dé inclusieve zorgverzekering van Nationale-Nederlanden met vrije zorgkeuze

  0x bekeken

Geef uw mening over de Nationale Nederlanden zorgverzekering
Deel uw ervaringen

Heeft u een positieve of een negatieve ervaring gehad met Nationale Nederlanden zorgverzekering? Deel uw waardevolle ervaringen, zodat andere bezoekers een goede keuze kunnen maken!