Just zorgverzekering
Basispremie €111.70
8.0
Medische acceptatie

Geen medische beoordeling nodig

Keuzevrijheid Beperkte zorgkeuze
Wachttijd

Geen wachttijd

Doelgroep

Iedereen

Polistype Digitaal (per e-mail)
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlJust is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Bekijk van deze verzekering:
Polisvoorwaarden
Fysiotherapie
Bij fysiotherapie kunt u denken aan oefeningen, maar ook behandelingen op basis van warmte en massage. Alle behandelingen hebben het doel u weer op een soepele manier gebruik te laten maken van uw lichaam, bijvoorbeeld na een ongeval of een ziekte. De vergoeding van fysiotherapie valt deels binnen de basisverzekering, maar een groot deel is toegewezen aan de aanvullende dekkingen.

Fysiotherapie vanaf 18 jaar
Basisdekking:
bij bepaalde chronische aandoeningen vergoeding vanaf de 21ste behandeling. Bij etalagebenen eenmalige vergoeding per behandelepisode van 37 behandelingen p. 12 mnd. Bij artrose in de heup- en kniegewrichten vergoeding van 12 behandelingen p. 12 mnd. Bij COPD Gold II of hoger vergoeding van max. 70 behandelingen in 1e jaar (afhankelijk van klasse), daarna afhankelijk van de ernst van de COPD.
Basisdekking ongecontracteerd:
conform gecontracteerde zorg, 60% van de nota tot maximaal 60% van het afgesproken tarief.

Tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar
De vergoeding van tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar maakt geen deel uit van de basisverzekering, waardoor er op dit gebied grote verschillen bestaan tussen de zorgverzekeraars. Bij tandheelkundige hulp kunt u onder andere denken aan de vergoeding van een verdoving of een wortelkanaalbehandeling, maar daarnaast natuurlijk ook aan de kosten met betrekking tot een kroon, een brug of gewoon een consult. De vergoeding binnen de tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar kan verder betrekking hebben op onder andere de preventie van problemen, mondhygiene of foto’s. Per 1 januari 2011 is de leeftijdsgrens vanaf waar u de kosten aanvullend dient te verzekeren omlaag gebracht van 22 naar 18 jaar, waardoor het de moeite waard is om de vergoedingen goed te vergelijken.

C80 Mondzorg aan huis
Basisdekking:
100% alleen ivm vergoeding volledige prothese

Alternatieve geneeswijzen
De vergoeding van alternatieve geneeswijzen valt in de meeste gevallen buiten de basisverzekering, waardoor u er een aanvullende verzekering voor af dient te sluiten. Er wordt ook wel gesproken over alternatieve geneeskunde, complementaire geneeswijzen of additieve geneeswijzen. Het gaat er altijd om dat de geneeswijzen in ieder geval niet tot de conventionele geneeskunde behoren, maar ze wel tot doel hebben een bepaalde ziekte te genezen. Ook de door alternatieve genezers voorgeschreven geneesmiddelen behoren tot deze categorie.

Homeopathie
Basisdekking:
Geen vergoeding
 
Acupunctuur
Basisdekking:
Geen vergoeding

Brillen en contactlenzen
De vergoeding binnen deze categorie geldt in principe voor alle gezichtshulpmiddelen die er kunnen worden gebruikt. U kunt wat dat betreft denken aan een bril, maar ook bijvoorbeeld contactlenzen.

Brillen
Basisdekking:
tot 18 jaar: alleen bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 59,- per glas).
Basisdekking ongecontracteerd:
conform gecontracteerde zorg, 60% van de nota tot maximaal 60% van het afgesproken tarief.
 
(Contact)lenzen
Basisdekking:
bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 118- bij gebruik korter dan 1 jaar, € 59,- per glas bij langer dan 1 jaar of eenzijdig gebruik).
Basisdekking ongecontracteerd:
conform gecontracteerde zorg, 60% van de nota tot maximaal 60% van het afgesproken tarief.

Bezoek huisarts
De vergoeding van een bezoek aan de huisarts heeft betrekking op alle bezoeken die er worden gepleegd aan huisartsen die staan ingeschreven in het Register van Erkende Huisartsen van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst. Alleen wanneer een huisarts daadwerkelijk is ingeschreven is het mogelijk om de kosten die er gemaakt zijn te laten vergoeden. Bovendien dient de arts zich in Nederland te hebben gevestigd en dient dit het adres te zijn waar het gezin naartoe gaat bij voorkomende ziekten. Het is vaak een eerste stap ter behandeling van een bepaalde ziekte, ook wanneer het onduidelijk is of u daadwerkelijk ergens last van heeft en er een behandeling nodig is.

Consult door huisarts
Basisdekking:
100%
Basisdekking ongecontracteerd:
conform gecontracteerde zorg, 60% van de nota tot maximaal 60% van het afgesproken tarief.

Verzekeringskaart(en)
Alle polisvoorwaarden
Beoordelingen en onderzoeken over Just
Algemene indruk:
8.1
Klantenservice:
8.0
Totaal score:
8.0

Bekijk beoordelingen en reviews over Just. Beoordelingen zijn gebaseerd op de rapportcijfers van onafhankelijke landelijke onderzoeken, klantcijfers en andere criteria. Heeft u ervaringen met de zorgverzekering van Just ? Schrijf een review

 • De CZdirect zorgverzekering is door independer.nl beoordeeld met een 7,8 in de Klanttevredenheidsonderzoek zorgverzekering 2014 (10-11-2014)

  7.8
 • De CZdirect zorgverzekering is door MarketResponse beoordeeld met een 8,0 in de KlantenMonitor zorgverzekeringen 2014 (9-5-2014)

  8.0
 • De CZdirect zorgverzekering heeft de Zilveren hoyhoy.nl Award gewonnen voor Beste Keuze zorgverzekering 2014 (10-12-2013)

 •  
Nieuwsberichten over Just
 • 17-11-2018

  Een aantal zorgverzekeringen in Nederland veranderen vanaf 1 januari 2019 of zijn al veranderd dit jaar. Zo is de zorgverzekering van Delta Lloyd per 1 juli overgenomen door Nationale-Nederlanden Zorg. De online zorgverzekering van CZ, getiteld CZ-direct, zal vanaf volgend jaar Just gaan heten.

 •  
Gerelateerde media
 • Dit maakt Just jouw slimme keuze.
  Dit maakt Just jouw slimme keuze.

  100080 keer bekeken

 • Just. Je zorgverzekering. Maar nét
  Just. Je zorgverzekering. Maar nét even anders

  2468 keer bekeken

Geef uw mening over de Just zorgverzekering
Deel uw ervaringen

Heeft u een positieve of een negatieve ervaring gehad met Just zorgverzekering? Deel uw waardevolle ervaringen, zodat andere bezoekers een goede keuze kunnen maken!