CZdirect wordt Just

 
17-11-2018

Een aantal zorgverzekeringen in Nederland veranderen vanaf 1 januari 2019 of zijn al veranderd dit jaar. Zo is de zorgverzekering van Delta Lloyd per 1 juli overgenomen door Nationale-Nederlanden Zorg. De online zorgverzekering van CZ, getiteld CZ-direct, zal vanaf volgend jaar Just gaan heten.

Vanaf 1 juli jongstleden is de zorgverzekering van Delta Lloyd overgenomen door Nationale-Nederlanden. De reden achter de overname is de fusie tussen Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden. Niet alleen de zorgverzekering van Delta Lloyd wordt overgenomen, ook alle andere verzekeringen zijn nu in handen van Nationale-Nederlanden.

Voor huidige klanten van Delta Lloyd betekent de overname slechts dat er een ander logo op de brieven van de verzekeringsmaatschappij zal verschijnen. De premie, de dekkingen en de contactgegevens blijven hetzelfde, alleen kunnen er geen nieuwe verzekeringen bij Delta Lloyd afgesloten worden. Aan het einde van dit jaar kunnen klanten besluiten om hun huidige verzekering volgend jaar aan te houden, of om over te stappen. 

Veranderingen bij CZdirect
Een andere (online) zorgverzekering die vanaf 1 januari 2019 een verandering doormaakt, is CZdirect. De online verzekeraar zal vanaf volgend jaar de naam Just dragen. En in het geval van deze zorgverzekering betekent dat een andere premie en dekkingen.

De CZdirect zal in elk geval vanaf 1 januari Just Basic gaan heten. Aanvullende verzekeringen blijven onder hun eigen naam bestaan. Huidige klanten behouden die dekkingen, als ze die hebben, terwijl nieuwe klanten ze niet meer kunnen afsluiten bij CZ. Afsluiten kan alleen nog maar bij Just, wat (verwarrend genoeg) wel onderdeel blijft van CZ.

Volgens Just wordt de nieuwe zorgverzekering samengesteld in drie stappen. Er komt een basisverzekering, Just Basic, met een vaste premie. Die basisverzekering kan aangevuld worden met een verzekering die fysiotherapie of mondzorg bij een ongeval vergoed. Het grote verschil met CZdirect is dat je dus niet meer een vast aantal behandelingen krijgt vergoed, maar een maximaal aantal behandelingen en alleen in het geval van een ongeval.Daarnaast kan de verzekering aangevuld worden met Just Smile, een tandartsverzekering, met een vergoeding van 75% tot maximaal 250 euro. Daaraan zitten verschillende voorwaarden, die te vinden zijn in het overzicht van de aanvullende verzekering.

Reacties

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.