Gerust op reis in het buitenland dankzij medische apps

 
02-09-2021

Gerust op reis in het buitenland dankzij medische appsStel je voor, nog een paar meter en je hebt de top van die mooie berg bereikt. Maar dan op het laatste moment gaat het mis en sla je je enkel om. Of misschien loop je net iets te snel langs het zwembad en glij je uit? Een ongelukje in het buitenland kan die mooie droomreis veranderen in een ware nachtmerrie. Het vinden van een arts is vaak een doolhof in het buitenland, zeker als je de taal niet spreekt. Wat doe je dan op zo’n moment?  

Medisch platform voor artsen in het buitenland
FBTO biedt een nieuwe zorgoplossing aan hun klanten met een zorg of reisverzekering voor exact dit soort situaties. AirDoctor is een medisch platform voor in het buitenland. De app vindt voor de reiziger een arts die dichtbij is, allemaal dankzij location based technologie. Niet alleen dat, de app biedt tevens een inzicht in de medische kosten, het medische specialisme van de arts, welke talen de arts spreekt en zelfs klantreviews. AirDoctor is wereldwijd actief en heeft inmiddels 10.000 artsen beoordeeld én aangesloten op de app. 

Hoe werkt dat nu, zo’n app? Als gebruiker open je de app en op basis van je locatie en een hulpvraag kan je je arts kiezen. Je kan meteen een afspraak maken. Je hebt de keuze om de arts zelf te bezoeken of je kan afspreken dat de arts langskomt. Tevens heb je de optie om een videogesprek aan te vragen. Vooral in afgelegen gebieden kan dit handig zijn, mits goede internetverbinding. In eerste instantie betaal je het consult zelf. Als de zorg onder jou polisvoorwaarden valt kan je de nota later indienen bij jou verzekeraar. 

Op reis gaan is leuk, maar met de coronacrisis nog volop aan de gang in sommige delen van de wereld is reizen nu toch ook net een tikkeltje spannender dan voorheen. De AirDoctor app is daarom een handige aanvulling op de reeds bestaande diensten voor reis- en zorgklanten. De app is in de eerste plaats bedoeld voor reizigers die hun doktersbezoek in het buitenland zelf online willen regelen. Zie je dat niet zitten, of heb je een andere vraag of probleem, dan staat de FBTO Alarmcentrale, uitgevoerd door Eurocross, 24 uur per dag paraat om je te helpen. 

Nederlandse dokter in het buitenland
Zit je met een probleem dat niet perse een dokter nodig heeft, maar wil je wel graag medisch advies? Heb je last van huiduitslag, insectenbeten of diarree? Dan is een andere optie de app de Vakantiedokter van het Zilveren Kruis. Verzekerde kunnen via de Zilveren Kruis Alamarmcentrale door Eurocross direct de juiste zorg vinden. De app staat in verbinding met een team bestaande uit huisartsen en verpleegkundigen in Nederland. Zij beantwoorden 24 uur per dag medische vragen via de app. Over het algemeen wordt binnen de 25 minuten gepast advies geleverd.

 

Reacties

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.