Belevingskussen voor ouderen is Beste Zorgidee

Door admin, 20-11-2014

Belevingskussen voor ouderen is Beste Zorg IdeeZorgverzekeraar ONVZ heeft het ‘belevingskussen’ van Hans van Wetten uitgeroepen tot het Beste Zorg Idee 2014. Het is een kussen voor demente ouderen, dat op kleine schaal reeds in de praktijk is getest. Hans van Wetten uit Budel bedacht het kussen en wil er daarmee voor zorgen dat het leven door demente ouderen weer wat aangenamer wordt. De sensoren en luidsprekers in het kussen zorgen ervoor dat er bij aanraking stemmen, liedjes en muziek worden afgespeeld, die speciaal voor de ouderen zijn opgenomen. Het gaat bijvoorbeeld om stemmen van familieleden, of liedjes van vroeger die de ouderen nog kennen.

Hans van Wetten met de TU Eindhoven
Hans van Wetten bedacht het idee en werd daarmee de winnaar van het Beste Zorg Idee 2014, een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ. Hij werkt zelf als leidinggevende bij een zorgcentrum in Weert en kwam vanuit de praktijk op het idee. Hij werkte zijn idee vervolgens samen uit met de TU Eindhoven, om tot een prototype te komen en het kussen uiteindelijk in de praktijk te kunnen testen.

Tests op kleine schaal
De afgelopen tijd hebben er in ‘zijn’ zorgcentrum in Weert een aantal tests plaatsgevonden, die veelbelovende resultaten hebben opgeleverd. De kans is wat dat betreft groot dat het belevingskussen voor demente ouderen binnenkort op meer plaatsen beschikbaar zal zijn en er daar voor zal zorgen dat meer ouderen er gebruik van kunnen maken om weer van alles te beleven.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.