Zorgverzekering nieuws

07-12-2023
Digitale Innovaties Transformeren de Gezondheidsverzekeringswereld

In de dynamische wereld van de gezondheidszorg, waar technologische vooruitgang en menselijk welzijn hand in hand gaan, hebben recente innovaties in Nederland de manier waarop we gezondheidszorg benaderen, radicaal veranderd. Zorgverzekeraars spelen hierin een cruciale rol, door baanbrekende projecten en samenwerkingen te ondersteunen die de grenzen van traditionele zorg verleggen.

23-11-2023
Personeelstekort in de ouderenzorg dreigt, maar aanbieders komen met oplossingen

Door een conflict tussen zorgaanbieders en de verzekeraars dreigt er fors beknibbeld te worden op de zorgkosten in de ouderenzorg. Zorgaanbieders stonden vorige maand in de rechtszaal tegenover zorgverzekeraars als VGZ, Menzis, Zilveren Kruis, CZ, Zorg en Zekerheid en Salland omdat ze vinden dat ze te weinig geld krijgen. Als het budget voor de aanbieders niet omhooggaat, dreigt een probleem te ontstaan met het personeel. 

Minder contactminuten of minder personeel 

13-11-2023

De zorgpremie zal in 2024 fors hoger worden. Voor een basisverzekering betalen Nederlanders waarschijnlijk rond de 150 euro per maand. Dat zou betekenen dat ze ongeveer 12 euro per maand extra kwijt zijn aan hun zorgpolis. Veel Nederlanders verwachten dat ze daardoor hun zorgpremie niet meer kunnen betalen.

17-10-2023
Steeds meer druk op huisartsen: te veel patiënten en agressie

De huisarts is een zeer belangrijke schakel in de Nederlandse gezondheidszorg, maar er komt steeds meer druk te staan op deze beroepsgroep. Verschillende huisartsenposten hebben te veel patiënten en accepteren daarom geen nieuwe mensen. Daarnaast krijgen huisartsen steeds vaker te maken met agressie en zucht de beroepsgroep onder vergrijzing.

Driekwart van de huisartsenpraktijken heeft patiëntenstop

29-08-2023
Reizigers die zich niet goed verzekeren voor zorgkosten in het buitenland betalen soms duizenden euro’s

Reizigers die zich niet goed verzekeren tegen onvoorziene zorgkosten in het buitenland komen soms voor zeer onaangename verrassingen te staan met enorme financiële gevolgen. Als de verzekeraar medische kosten in het buitenland niet dekt, kan de factuur soms oplopen tot enkele (tien)duizenden euro’s, tot soms zelfs een ton.

06-12-2022

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die wordt aangegaan door een groep mensen. Omdat met een grote groep tegelijk wordt ingetekend, geven zorgverzekeraars vaak een korting. Dit soort zorgverzekeringen komt vaak voor bij bedrijven die hun werknemers op deze manier een goedkopere zorgverzekering willen aanbieden. Maar wat met mensen die dit niet aangeboden krijgen op hun werk, niet werken of geen collega’s hebben? Ook zij kunnen intekenen op een collectieve zorgverzekering dankzij de Gemeentepolis of dankzij initiatieven voor ZZP’ers.