Bijna alle zorgverzekeringen in 2015 duurder dan in 2014

Door admin, 26-11-2014

Bijna alle zorgverzekeringen in 2015 duurder dan in 2014De zorgpremies in 2015 zullen bij bijna alle verzekeraars hoger uitvallen dan in 2014. Dat was overigens te verwachten, minister Edith Schippers van Volksgezondheid had enkele maanden geleden al aangegeven dat er waarschijnlijk een stijging van de premie aan zat te komen. Hier komt echter ook een stijging van het eigen risico bij, aangezien dat in 2015 €375 per jaar zal gaan bedragen, ten opzichte van de €360 in 2014. Onlangs maakten onder andere Salland ZorgDirect, HollandZorg en Energiek de nieuwe premies bekend, nadat ook de HEMA had laten weten dat de zorgverzekering het komende jaar een stuk duurder zal zijn.

DSW positieve uitzondering
DSW is tot nu toe de enige positieve uitzondering, het is de enige verzekeraar die ervoor heeft gekozen om de premie gelijk te houden aan die van 2014. DSW is traditioneel de eerste verzekeraar die de premie bekendmaakt, waardoor het er even op leek dat de stijging mee zou vallen. Vervolgens waren het onder andere Energiek, de zorgverzekeraar die zich specifiek op vrouwen richt, HollandZorg en Salland Zorgdirect die lieten weten dat de premies bij hen wel op zal gaan lopen. De verzekeringen kosten zo’n €100 per maand, terwijl de kosten in 2014 een paar euro per maand lager lagen.

HEMA verhoogt premie met €10 per maand
Ook de HEMA kiest ervoor om de premie voor 2015 hoger uit te laten vallen, er is daar zelfs sprake van een stijging van €10 per maand. Dat betekent een extra kostenpost van €120 per verzekerde, waardoor een gemiddeld gezin hier honderden euro’s aan kwijt zou zijn. De aanvullende premies van de HEMA lopen tevens flink op, procentueel wordt het Aanvullend Pakket 3 zo’n 33% duurder, de premie stijgt van €18 naar €24.  De inhoud van de aanvullende pakketten is bij de HEMA gelijk gebleven, wat betekent dat het er nog altijd niet mogelijk is om alternatieve geneeswijzen te verzekeren.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.