De goedkoopste zorgverzekering

 
28-11-2013

Consumenten hebben aan het eind van het jaar traditioneel de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekeraar. Ook dit jaar bestaat die mogelijkheid en is het meer dan ooit interessant om op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering. De premies zijn met gemiddeld 9 procent gedaald, al zijn er uitschieters beschikbaar die de kosten met enkele tientjes per maand omlag kunnen brengen. Het is wat dat betreft meer dan de moeite waard om een vergelijking uit te voeren en op basis daarvan op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering.

Goedkope verzekeraars
Goedkope zorgverzekeraars zijn onder andere Zilveren Kruis met een premie van €83,13 per maand en Univé met een premie van €86,35 per maand. Er is in dat geval geen sprake van een vrijwillig eigen risico. Wil je daar wel graag gebruik van maken? Dan kun je je bij Anderzorg al verzekeren vanaf €62,25 per maand. Je kiest in dat geval voor een eigen risico van €500 per jaar.

Studenten kunnen hun zorgverzekering afsluiten onder andere bij Zekur, Besured of TakeCareNow. Ze kunnen daar een verzekering afsluiten voor €80,25 - €83,13 per maand, waardoor de premie in het meest gunstige geval lager ligt dan de zorgtoeslag die zij ontvangen.

Speciale budgetpolis
Consumenten dienen er echter rekening mee te houden dat een aantal zorgverzekeraars werken met een speciale budgetpolis. Dit is een goedkope zorgverzekering, die niet bij alle zorgaanbieders dekking biedt. In plaats daarvan zijn er afspraken gemaakt met een aantal zorgverleners, om de zorg zo voordelig mogelijk aan te kunnen bieden. Consumenten doen er wat dat betreft verstandig aan om verder te kijken dan alleen de premie, om zeker te zijn van een daadwerkelijke besparen op de uiteindelijke kosten per jaar.

Reacties

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.