Eigen risico en de eigen bijdragen zorgverzekering 2014

Door admin, 24-11-2013

De eigen bijdragen voor de zorgverzekering 2014, dat is iets anders dan het eigen risico waar je mee te maken hebt. Het eigen risico bedraagt €360 per jaar, terwijl de eigen bijdrage afhankelijk is van de zorg waar je gebruik van maakt. Je betaalt zelf een deel van de kosten, maar alleen op het moment dat je de specifieke zorg daadwerkelijk nodig heeft. Het eigen risico geldt daarentegen in het algemeen, voor de eerste zorg waar je tijdens een jaar gebruik van maakt.
Heb je een naturapolis en ga je naar een ongecontracteerde zorgverlener? Dan is de kans groot dat jouw zorgverzekeraar niet het volledige bedrag zal vergoeden, waardoor je een deel eigen bijdragen betaalt.

Vervoer en medicijnen
Daarnaast is binnen de zorgverzekering 2014 een eigen bijdrage van €95 per persoon per jaar opgenomen, voor het zittend ziekenvervoer. Wil je gebruik maken van medicijnen? Ook in dat geval is de kans groot dat je zelf bij dient te betalen. Er zijn gemiddelde prijzen per groep medicijnen vastgesteld. Kies je voor een medicijn dat duurder is? Dan dien je de rest zelf bij te betalen en zorg je op die manier voor een eigen bijdrage.

Kraamzorg en hulpmiddelen
Ook voor de kraamzorg geldt een eigen bijdrage binnen de zorgverzekering 2014. Het gaat om een wettelijk bedrag van €4 per uur, dat je zelf dient te betalen. Wil je gebruik maken van hulpmiddelen als orthopedische schoenen? Ook in dat geval dien je hier zelf aan bij te dragen en wordt niet alles zomaar vergoed. In plaats daarvan betaal je een deel zelf. Wil je hier nog voordeliger gebruik van maken? Dan is het van belang om deze hulpmiddelen voor het eind van 2013 aan te schaffen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.