Gratis zorgverzekering voor studenten

 
28-11-2013

Studenten hebben traditioneel problemen om aan het eind van de maand rond te komen, al zal de zorgverzekering dit jaar in ieder geval niet leiden tot een vervelende extra kostenpost. In plaats daarvan hebben velen van hen de mogelijkheid een gratis zorgverzekering af te sluiten, dankzij de zorgtoeslag die ze aan de andere kant ontvangen. Kiezen studenten daarnaast voor een maximaal vrijwillig eigen risico? Dan is het mogelijk om maandelijks beter te worden van de zorgtoeslag, aangezien deze flink uitstijgt boven de minimale premie van iets meer dan €60 per maand.

Maximale zorgtoeslag
Veel van de studenten hebben recht op de maximale zorgtoeslag, aangezien zij over het algemeen nauwelijks inkomsten hebben. Op het moment dat ze wat inkomsten vergaren uit een bijbaan is dit doorgaans onvoldoende, om het recht op zorgtoeslag te verliezen. Dat betekent dat de belastingdienst iedere maand meer dan €80 over zal maken, waarvan het vervolgens mogelijk is om de zorgverzekering te betalen. Uiteraard kan een aanvullende zorgverzekering zorgen voor extra kosten, waardoor de zorgverzekering in z’n totaliteit toch een paar euro per maand zal kosten. Dat neemt niet weg dat veel studenten het komende jaar nauwelijks te maken zullen krijgen met kosten voor hun zorgverzekering.

Scherpe premies studenten zorgverzekering
De scherpe premies voor de studenten zorgverzekering zijn bij diverse verzekeraars beschikbaar. Zekur biedt dit jaar de laagste premie voor jongeren en TakeCareNow! is traditioneel een interessante keuze. Deze verzekeraar zorgt voor een scherpe premie, zonder een vrijwillig eigen risico. Bovendien zit het zorgaanbod op basis van de basisverzekering goed in elkaar en is het mogelijk om gebruik te maken van een goede online service. Studenten doen er verstandig aan om hun zorgverzekering online te vergelijken en op basis daarvan te zorgen voor een gratis dekking, dankzij de zorgtoeslag die ze iedere maand ontvangen.

Reacties

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.