Hilversum maakt deal met Menzis voor kwetsbare doelgroep

Door admin, 05-11-2014

De gemeente Hilversum maakt ook dit jaar een deal met een grote verzekeraar, om een kwetsbare doelgroep een voordelige zorgverzekering aan te kunnen bieden. Het gaat dit jaar om een collectieve verzekering bij Menzis, die beschikbaar is voor alle inwoners van Hilversum met een gezinsinkomen dat niet boven 130% van het sociaal minimum uitkomt.

Van Agis overgestapt naar Menzis
Hilversum maakte al eerder gebruik van een dergelijke overeenkomst met een zorgverzekeraar, het is wat dat betreft geen nieuw concept. Tot op heden was het Agis die de zorgverzekeringen aanbood. Voor dit jaar is de gemeente Hilversum met Menzis tot een overeenkomst gekomen.

Handmatig overstappen
Agis zal alle verzekerden in Hilversum die gebruik maakte van de speciale regeling een brief sturen, om aan te geven dat de verzekeraar volgend jaar niet langer een voordelige polis kan aanbieden. Indien zij gebruik willen blijven maken van het voordeel dienen de verzekerden handmatig over te stappen naar Menzis. Zij dienen zich bij Menzis aan te melden, de verzekeraar zorgt er dan vervolgens wel voor dat de polis bij Agis automatisch wordt opgezegd. Daarnaast kan een ieder die zich nog niet op deze manier verzekerd had zich aanmelden bij Menzis, mits ze een gezinsinkomen hebben dat niet hoger is dan 130% van het sociaal minimum.

Lokale oplossing in plaats van landelijke regeling
De gemeente Hilversum kiest ervoor geld te steken in een dergelijke lokale oplossing, nu de landelijke regelingen voor chronisch zieken ten gehandicapten (Wtcg en Cer) zijn afgeschaft. De gemeente zorgt voor een korting van €40 per maand op de premie, bij het meest uitgebreide pakket. Een meer beperkte polis levert een voordeel op van €10, een welkome bonus voor gezinnen onder, op of net boven het sociaal minimum.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.