Independer onderzoek zorgverzekeraars

Door admin, 11-11-2014

ONVZ ontvangt als zorgverzekeraar beste beoordeling bij IndependerIndepender houdt onder andere de zorgverzekeraars goed in de gaten en komt ieder jaar met een ranglijst van de beste zorgverzekeraars, iets waar consumenten rekening mee kunnen houden bij hun keuze voor een nieuwe zorgverzekering. Het is dit jaar zorgverzekeraar ONVZ die het beste uit de bus komt, met een 8,2. Independer deed hiervoor de afgelopen 12 maanden onderzoek, met name naar de klanttevredenheid. De vergelijkingssite ondervroeg 8.824 klanten die bij Independer een zorgverzekering afsloten. Het zijn daarnaast De Friesland, Energiek, PNOzorg en Stad Holland die een uitstekende score laten zien, waardoor ONVZ binnen het rijtje de enige grote verzekeraar in Nederland is.

Beoordeling door Independer
Independer keek binnen het onderzoek naar een aantal verschillende elementen, om een score te kunnen berekenen. Klanten konden hun zorgverzekeraar bijvoorbeeld beoordelen op basis van het afsluitproces, de verhouding tussen de prijs (premie) en kwaliteit, de klantenservice en de wijze waarop de zorgverzekeraar de declaraties afhandelt. Voor elk onderdeel konden klanten een cijfer tussen 1 en 10 geven, het gemiddelde daarvan vormt het eindcijfer. Gemiddeld scoorden de verschillende verzekeraars een 7,7, maar ONVZ stak daar met een 8,2 voldoende bovenuit om de lijst aan te mogen voeren.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.