Kan ik mijn zorgpremie per acceptgiro betalen?

Door admin, 24-12-2013

Wil je de premie voor jouw zorgverzekering graag per acceptgiro betalen, bijvoorbeeld omdat je niet het risico wilt lopen dat de verzekeraar het afschrijft op een moment dat je daar geen rekening mee had gehouden? Indien je liever per acceptgiro wilt betalen is dat veelal mogelijk, al zijn daar soms aanvullende kosten aan verbonden.

Mogelijk bij helft van de verzekeraars
Uit onderzoek van Independer blijkt dat je bij ongeveer de helft van de verzekeraars gebruik kunt maken van een acceptgiro, om de premie te betalen. Je zorgt er daarmee voor dat je de touwtjes als het ware zelf in de hand kunt houden. Je kunt onder andere bij Aevitea en Agis gebruik maken van een acceptgiro, net als bij Anderzorg en CZ. Verder hebben ook De Friesland en Salland bijvoorbeeld die mogelijkheid, net als VGZ en Zorg en Zekerheid.

Aanvullende kosten
Ook bieden een aantal van de zorgverzekeraars wel de mogelijkheid om te betalen per acceptgiro, al zijn daar wel aanvullende kosten aan verbonden. Je betaalt bij Avero Achmea bijvoorbeeld €1 per acceptgiro, net als bij Zilveren Kruis. Bij Univé en Bewuzt liggen de kosten nog wat hoger, aangezien je daar €1,50 af dient te rekenen per acceptgiro waar u gebruik van maakt. Dat betekent dat u wat extra kosten dient te maken, in ruil voor de mogelijkheid om per acceptgiro te betalen en geen automatisch incasso toe te staan.

Premie vooruitbetalen
Indien je niet te maken wilt krijgen met automatische afschrijvingen, maar je het geld momenteel beschikbaar hebt op jouw rekening, kun je er ook voor kiezen om de premie vooruit te betalen, door het in één keer over te maken. Je zorgt er daarmee voor dat je enkele procenten korting op de premie kunt krijgen, terwijl je daarnaast niet in hoeft te zitten over de momenten waarop de verzekeraar de premie af zal schrijven.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.