Kwaliteitsindicatoren spoedzorg vastgesteld door Zorginstituut Nederland

Door admin, 20-12-2015

Zorginstituut NederlandZorginstituut Nederland heeft de regio genomen voor het vaststellen van de kwaliteitsindicatoren voor de spoedzorg, omdat de zorgverzekeraars en ziekenhuizen daar onderling niet goed uit lijken te komen. Het zorginstituut staat bekend om haar doorzettingsvermogen en de wil om er uiteindelijk toch uit te komen.

Zorgverzekeraars en ziekenhuizen hebben al jaren een discussie. Zorgverzekeraars willen de spoedzorg graag concentreren, ziekenhuizen hebben daar aan de andere kant geen behoeften aan. Het zorginstituut koos er al eerder voor om de regio te nemen, die jaar gebeurde dat opnieuw. Het instituut presenteert 6 kwaliteitsindicatoren die moeten aangeven hoe goed de ziekenhuizen presteren, zodat de patiënt kan rekenen op de best mogelijke spoedzorg wanneer er wat aan de hand is.

Zorg concentreren in ziekenhuizen
Het Zorginstituur Nederland heeft aangegeven dat er een beperkte concentratie van de spoedzorg in ziekenhuizen plaats gaat vinden. De ziekenhuizen zijn daar geen voorstander van, maar laten aan de andere kant weten dat ze zich genoodzaakt zien hier in ieder geval gedeeltelijk in mee te gaan. De ziekenhuizen geven vooral aan dat ze het belang van de patiënt willen dienen, iets waar de zorgverzekeraars in sommige gevallen aan voorbij lijken te gaan.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.