Lagere premie zorgverzekering DSW

Door admin, 24-09-2013

Zorgverzekeraar DSW is er traditiegetrouw vroeg bij om de premie voor het komende jaar bekend te maken. Klanten van de verzekeraar gaan het komende jaar €90 minder betalen dan in 2013, waardoor er sprake is van een flinke daling van de kosten. De premie voor 2014 komt daarmee uit op €95 per jaar, waar die in 2013 nog €102,50 bedroeg. Dit is een welkome meevaller voor veel consumenten, aangezien dat een kleine €10 in de maand oplevert. Vooral gezinnen kunnen op die manier honderden euro’s per jaar besparen, in een tijd waarin alles duurder lijkt te worden.

Verlaagde premie in 2013
De verlaagde premie van DSW komt overigens niet als een verrassing, aangezien de verzekeraar eerder al besloot om de premie voor de laatste drie maanden van 2013 omlaag te brengen. Verzekerden van DSW betalen in oktober, november en december €4 per maand minder premie, omdat de verzekeraar voldoende reserves heeft en erin slaagt om de kosten zo laag mogelijk te houden. Wat dat betreft lijkt de verzekeraar erin te slagen om de kosten van de zorg goed in de hand te houden en het voordeel uiteindelijk door te berekenen aan haar klanten. De daling van de premie voor 2014 zet de ingezette beweging verder door en zorgt er daarmee wellicht voor dat veel nieuwe klanten zich aan zullen melden bij DSW.

Premie 2014 lager dan voorspeld
Bovendien komt DSW op deze manier met een nominale premie per jaar naar voren die lager ligt dan wat het ministerie van VWS voorspeld had. Hier werd eerder aangegeven dat de gemiddelde jaarpremie omlaag zou kunnen naar €1.226 per jaar, waarmee deze €24 lager uitvalt dan een jaar eerder. DSW gaat hier met een nominale premie van €1.140 een stuk verder onder zitten en zorgt er daarmee voor dat de toon is gezet voor de overige verzekeraars die hun premies de komende weken bekend zullen maken.

Of ook de andere verzekeraars de premie flink omlaag bij zullen stellen valt te bezien, aangezien een aantal eerder hebben aangegeven vooral de reserves op peil te willen houden. Een aantal verzekeraars zal desalniettemin mee moeten in de verlaging van de premies, om te voorkomen dat consumenten massaal overstappen naar bijvoorbeeld DSW. Wat dat betreft komt er een interessante tijd aan, waarin veel duidelijk zal worden over de premie voor zorgverzekeringen zoals we die in 2014 aan de verzekeraars dienen te betalen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.