Maximaal besparen op jouw zorgverzekering

Door admin, 18-12-2013

Wil je maximaal besparen op jouw zorgverzekering? Het is mogelijk om direct op zoek te gaan naar de laagste premie, maar het is daarnaast verstandig om goed naar bepaalde elementen te kijken. Sluit bijvoorbeeld een internetpolis af, maak gebruik van een collectiviteitskorting of kies een hoger eigen risico om de kosten maximaal te drukken. Daarnaast ben je niet verplicht om de basis- en de aanvullende dekking bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, waardoor je verder op de kosten kunt besparen.

Online polis afsluiten
Je kunt in ieder geval online je zorgverzekering afsluiten, aangezien dat in de meeste gevallen tot een flinke besparing op de kosten zal leiden. De online verzekeraars versturen hun post over het algemeen alleen digitaal en zorgen ervoor dat je de mogelijkheid hebt om online wijzigingen door te geven. Daarnaast kun je online declaraties indienen, waardoor het personeel hier zelf zo min mogelijk omkijken naar heeft. Dit zorgt bij de online aanbieders voor een flinke besparing, waardoor men de mogelijkheid heeft om dit vervolgens aan jou door te berekenen. Zij zijn daardoor in staat om je de meest scherpe premie aan te bieden, voor een zorgverzekering met een goede dekking.

Hoger eigen risico
Heb je het idee dat je het komende jaar weinig tot geen zorg nodig zal hebben? Dan is het de moeite waard om na te denken over het eventueel verhogen van het vrijwillig eigen risico. In Nederland heeft iedereen standaard een wettelijk eigen risico van €360 (2014), maar u bent vrij om daarnaast nog eens maximaal €500 eigen risico op te nemen binnen jouw verzekering. In dat geval kun je maximaal €250 per jaar op de premie besparen. Pas zodra je meer dan €360 aan kosten per jaar maakt is het van belang om het vrijwillig eigen risico terug te brengen.

Basis- en aanvullende dekking scheiden
Tenslotte kun je de basisverzekering en de aanvullende dekking van elkaar scheiden, je bent niet verplicht om deze dekkingen bij dezelfde verzekeraar af te nemen. Winkel bij meerdere verzekeraars en zorg op die manier voor een aanvullende besparing op de totale premie. Houd er rekening mee dat verzekeraars u altijd dienen te accepteren voor de basisverzekering, maar dat dit niet het geval is voor de aanvullende dekking. Men kan jou weigeren, dus doe op tijd een aanvraag tot verzekeren en houd daardoor de ruimte om een andere verzekeraar uit te zoeken.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.