Volgend jaar vallen er meer behandelingen onder het basispakket van de zorgverzekering

 
25-06-2017

Het basispakket van de zorgverzekering wordt komend jaar uitgebreid. De ministerraad heeft hiermee ingestemd, maar het voorstel, dat oorspronkelijk van staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kwam, moet nog wel worden besproken in de Tweede Kamer voordat het definitief wordt uitgevoerd.

Een voorbeeld van de uitbreiding is dat patiënten met artrose aan de knie- en heupgewrichten de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed krijgen. Onder oefentherapie valt bijvoorbeeld fysiotherapie. Artrosepatiënten moesten vanaf 2012 zelf betalen voor deze therapieën, maar vanaf komend jaar dus niet meer. Verder krijgen oncologiepatiënten die met immuuntherapie behandeld worden een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer heen en terug naar de behandeling. Zittend ziekenvervoer is bijvoorbeeld taxivervoer. 

Gedurende het jaar worden er meerdere behandelingen en medicijnen nog toegevoegd aan het basispakket. Afgelopen jaar kwam een nieuwe medicatie tegen hepatitis C er nog bij, net als nieuwe behandelingen tegen erfelijke borstkanker en ernstige darmverstopping.

Reacties

 

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.