Wereldfit van ONVZ en Mediq DiaCare

Door admin, 04-11-2017

In de voortdurende strijd tussen de zorgverzekeraars om nieuwe klanten heeft ONVZ aangetoond een verzekeraar te zijn om rekening mee te houden. Naast de aanvullende verzekering voor medische kosten in het buitenland laat ONVZ nu ook zien dat het modern is met het gebruik van het innovatieve e-health. Zorgeloos verzekerd zijn lijkt het uitgangspunt.

E-health lijkt de toekomst te hebben in de wereld van zorgverzekeringen. Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden digitale zorgtoepassingen en patiënten kunnen nu bijvoorbeeld al hartfilmpjes vanuit huis opnemen en naar cardiologen sturen. Het doel van e-health is om te besparen op zorgkosten, voor zowel de verzekeraar, de zorgverlener als de patiënt in kwestie, maar ook de werkdruk op artsen en ziekenhuizen te verlichten en daarnaast de patiënt meer vrijheid te geven. Daarnaast kan digitalisering een hoop voor de patiënt vergemakkelijken.

Zorgverzekeraars hebben al lang en breed de positieve kanten van e-health gezien en sommige verzekeraars spreken zelfs van een ´digitale zorgrevolutie´. Een van de nieuwste toepassingen in deze ´revolutie´ is het zorgprogramma Mediq DiaCare, een platform ontwikkeld om diabetespatiënten op een efficiëntere manier te kunnen helpen. Zoals bij HartWacht hartpatiënten zelf hun hartfilmpjes kunnen maken en opsturen, zo kan bij Mediq DiaCare de patiënt zelf zijn of haar bloedsuikerwaarden in de gaten houden via een glucosemeter. De patiënt kan zelf zijn of haar gegevens bijhouden, kijken wat waar invloed op heeft en ook de verpleegkundige in het ziekenhuis op de hoogte houden van de stand van zaken. In het geval van risico kan het ziekenhuis dan een arts inschakelen of medicatie voorschrijven.

Ondanks de rooskleurige berichten rondom de applicatie zit het programma momenteel nog in een testfase, waarbij 120 patiënten in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem het platform uittesten. Het is niet de eerste keer dat dit ziekenhuis wordt gebruikt om innovatieve applicaties in de zorg uit te testen. Zo werd het project COPD In Beeld uitgetest in het ziekenhuis, waarbij longpatiënten zelf via hun smartphone hun gezondheid in de gaten kunnen houden, daarbij vanuit het ziekenhuis bijgestaan door medewerkers. Bij de ontwikkeling en testfases van dergelijke digitale zorg is de steun van verzekeraars altijd onontbeerlijk, en de steun die ONVZ geeft bij de testfase van Mediq DiaCare toont aan dat de verzekeraar de waarde van digitale zorg en innovatie in het algemeen meer dan inziet.

ONVZ wil stappen maken, en dat uiten ze ook in hun nieuwe plannen voor hun aanvullende verzekering Wereldfit. Omdat Nederlanders reislustig zijn en de medische kosten voor een behandeling in het buitenland enorm hoog kunnen uitvallen, heeft ONVZ met hun verzekering, die ze de titel ´Wereldfit´ hebben gegeven, geprobeerd een extra uitgebreide verzekering uit te brengen die de verzekerde in het buitenland op het gebied van medische zaken haast volledig dekt.

Zo wordt via Wereldfit alle spoedeisende medische hulp vergoed, zelfs als er medische behandelingen nodig zijn na het doen van extreme sporten als skiën, snowboarden of duiken. Als een ongeval dermate ernstig is dat de verzekerde of zijn of haar reisgenoten gelijk naar huis moeten wordt de vlucht en het extra verblijf ook vergoed, en kinderen zijn gratis meeverzekerd. Een ander groot voordeel is dat er maar liefst zes maanden aaneengesloten gebruik gemaakt kan worden van de Wereldfit verzekering, iets wat ideaal is voor mensen die lang op reis willen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.