Zorgverzekeraars maken in november contracten bekend

Door admin, 31-10-2013

Zorgverzekeraars dienen op uiterlijk 19 november bekend te maken met welke zorgverleners zij een contract afsluiten. Dit biedt jou als consument voldoende de tijd om op basis daarvan na te gaan van welke zorgverzekeraar u gebruik wenst te maken. Het is een belangrijke afspraak die de minster met de verzekeraars maakte, aangezien men er op die manier voor wil zorgen dat het voor de consument beter mogelijk wordt om verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op het moment dat je gebruik maakt van zorg bij een niet-gecontracteerde zorgverlener is de kans namelijk groot dat je een eigen bijdrage dient te betalen.

Vergoedingen voor ongecontracteerde zorg
De zorgverzekeraars hebben daarnaast toegezegd dat zij de vergoedingen die zij in rekening brengen in het geval van ongecontracteerde zorg ook per 19 november bekend zullen maken. Uiteraard geldt dit voor de naturapolis, aangezien de verzekeraars daarvoor afspraken maken met zorgverleners. Deze afspraken dienen ervoor te zorgen dat de zorgkosten zo laag mogelijk uitvallen, waardoor de dekking binnen het basispakket maximaal kan blijven.

Restitutiepolis blijft bestaan
Daarnaast heeft minister Schippers laten weten dat de restitutiepolis zal blijven bestaan, iets waar eerder nog twijfel over bestond. Je hebt als consument wat dat betreft nog altijd de keuze uit een naturapolis waarbij de kosten direct vergoed worden, of een restitutiepolis waarbij je de kosten voor dient te schieten. Vervolgens kun je bij jouw verzekeraar een declaratie indienen, om ervoor te zorgen dat de kosten netjes vergoed zullen worden. Eerder bestond er een plan om alleen nog maar naturapolissen aan te gaan bieden, omdat de nadruk dan meer op de contracten met zorgverleners zou komen te liggen en de kosten verder te beperken zijn.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.