ONVZ gebruikt NRGY-app om gezonde levensstijl de stimuleren

Door admin, 23-10-2015

ONVZ gebruikt NRGY-app om gezonde levensstijl de stimulerenONVZ introduceerde afgelopen week de NRGY-app, die verzekerden moet gaan helpen om gezonder door het leven te gaan. De app maakt het mogelijk om binnen 90 seconden de fysieke, mentale en emotionele energie te meten. Bovendien zit de app vol met adviezen om de verschillende energieniveaus te verbeteren en daarmee te zorgen voor een betere gezondheid.

Hoe werkt de app?
De NRGY-app doet verschillende testjes om de energiescore te berekenen. Een Face-Reader-test geeft bijvoorbeeld de emotionele stemming weer, terwijl de hartritme-variatie een beeld geeft van de fysieke gesteldheid. De mentale energie wordt gemeten op basis van de reactiesnelheid. De verschillende testjes nemen samen slechts 90 seconden in beslag, waardoor het mogelijk is regelmatig een meting uit te voeren.

Door vaker te meten hebben verzekerden de mogelijkheid om hun energieniveaus in de gaten te houden en op die manier meer over zichzelf te weten te komen. Het is mogelijk om na te gaan welke activiteiten veel energie kosten of welke tips er aan de andere kant voor zorgen dat het energieniveau oploopt.

Digital health onder de aandacht
Verschillende verzekeraars maken op steeds meer uitgebreide schaal gebruik van digital health, bijvoorbeeld om meer gegevens van verzekerden te verzamelen en op basis daarvan voor een specifieke aanpak te zorgen. ONVZ maakt gebruik van een Vitality Lab, een denktank van medewerkers die innovatieve ideeën omzetten naar daadwerkelijke producten. Met de ontwikkeling van dergelijke producten probeert de zorgverzekeraar van meerwaarde te zijn voor haar verzekerden. Daarnaast levert de NRGY-app mogelijk een besparing op de zorgkosten op, dankzij de stimulatie voor verzekerden op om een meer gezonde manier door het leven te gaan en te werken aan hun energielevels. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.