CZ zorgverzekering
Basispremie €126.75
7.4
Medische acceptatie:

Geen medische beoordeling nodig

Soort verzekering: Naturapolis
Keuze uit ziekenhuizen: 273 van 273   Zoek een zorgverlener
Wachttijd:

Geen wachttijd(en)

Doelgroep:

Iedereen

Polistype: Digitaal
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlCZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Bekijk van deze verzekering:
Polisvoorwaarden
Fysiotherapie
Bij fysiotherapie kunt u denken aan oefeningen, maar ook behandelingen op basis van warmte en massage. Alle behandelingen hebben het doel u weer op een soepele manier gebruik te laten maken van uw lichaam, bijvoorbeeld na een ongeval of een ziekte. De vergoeding van fysiotherapie valt deels binnen de basisverzekering, maar een groot deel is toegewezen aan de aanvullende dekkingen.

Fysio- en oefentherapie vanaf 18 jaar bij een chronische aandoening
Basisdekking:
Vergoeding vanaf 21e behandeling
Basisdekking ongecontracteerd:
conform gecontracteerde zorg, 70% van de nota tot maximaal 70% van het afgesproken tarief.

Tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar
De vergoeding van tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar maakt geen deel uit van de basisverzekering, waardoor er op dit gebied grote verschillen bestaan tussen de zorgverzekeraars. Bij tandheelkundige hulp kunt u onder andere denken aan de vergoeding van een verdoving of een wortelkanaalbehandeling, maar daarnaast natuurlijk ook aan de kosten met betrekking tot een kroon, een brug of gewoon een consult. De vergoeding binnen de tandheelkundige hulp vanaf 18 jaar kan verder betrekking hebben op onder andere de preventie van problemen, mondhygiene of foto’s. Per 1 januari 2011 is de leeftijdsgrens vanaf waar u de kosten aanvullend dient te verzekeren omlaag gebracht van 22 naar 18 jaar, waardoor het de moeite waard is om de vergoedingen goed te vergelijken.

C020 Mondzorg aan huis
100% alleen ivm vergoeding volledige prothese

Alternatieve geneeswijzen
De vergoeding van alternatieve geneeswijzen valt in de meeste gevallen buiten de basisverzekering, waardoor u er een aanvullende verzekering voor af dient te sluiten. Er wordt ook wel gesproken over alternatieve geneeskunde, complementaire geneeswijzen of additieve geneeswijzen. Het gaat er altijd om dat de geneeswijzen in ieder geval niet tot de conventionele geneeskunde behoren, maar ze wel tot doel hebben een bepaalde ziekte te genezen. Ook de door alternatieve genezers voorgeschreven geneesmiddelen behoren tot deze categorie.

Homeopathie
Geen vergoeding
 
Acupunctuur
Geen vergoeding

Brillen en contactlenzen
De vergoeding binnen deze categorie geldt in principe voor alle gezichtshulpmiddelen die er kunnen worden gebruikt. U kunt wat dat betreft denken aan een bril, maar ook bijvoorbeeld contactlenzen.

Brillen
Basisdekking:
Tot 18 jaar: alleen bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 59,50 per glas)
Basisdekking ongecontracteerd:
Conform gecontracteerde zorg, 70% van de nota tot maximaal 70% van het afgesproken tarief
 
(Contact)lenzen
Basisdekking:
Bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 119- bij gebruik korter dan 1 jaar, € 59,50 per lens bij langer dan 1 jaar of eenzijdig gebruik)
Basisdekking ongecontracteerd:
Conform gecontracteerde zorg, 70% van de nota tot maximaal 70% van het afgesproken tarief

Bezoek huisarts
De vergoeding van een bezoek aan de huisarts heeft betrekking op alle bezoeken die er worden gepleegd aan huisartsen die staan ingeschreven in het Register van Erkende Huisartsen van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst. Alleen wanneer een huisarts daadwerkelijk is ingeschreven is het mogelijk om de kosten die er gemaakt zijn te laten vergoeden. Bovendien dient de arts zich in Nederland te hebben gevestigd en dient dit het adres te zijn waar het gezin naartoe gaat bij voorkomende ziekten. Het is vaak een eerste stap ter behandeling van een bepaalde ziekte, ook wanneer het onduidelijk is of u daadwerkelijk ergens last van heeft en er een behandeling nodig is.

Consult door huisarts
Basisdekking:
100%
Basisdekking ongecontracteerd:
Consult: 100%; overige behandelingen: conform gecontracteerde zorg, 70% van de nota tot maximaal 70% van het afgesproken tarief

Verzekeringskaart(en)
Alle polisvoorwaarden
Beoordelingen en onderzoeken over CZ
Premie:
7.4
Dienstverlening:
8.0
Totaal score:
7.4

Bekijk beoordelingen en reviews over CZ. Beoordelingen zijn gebaseerd onder andere op rapportcijfers van onafhankelijke landelijke onderzoeken en klantreviews. Heeft u ervaringen met de zorgverzekering van CZ ? Schrijf een review

 • CZ is op tweede plaats geëindigd in de Top 3 Particulier Zorg van het Adfiz Prestatie Onderzoek (10-01-2019)

 • CZ heeft een reputatieranking 68,8 (uit 100) ontvangen van Het Reputation Institute (06-03-2017)

 • CZ winnaar WUA!-onderzoek oriëntatie zorgverzekeringen 2017 (29-11-2016)

Nieuwsberichten over CZ
 • 16-12-2021

  Duurzaamheidsscores zorgverzekeraarsZorgverzekeraars ontvangen jaarlijks miljoenen euro’s van hun verzekerden. In de eerste plaats betalen ze daarmee ziekenhuizen en andere zorgverleners. Een deel van het geld dat binnenkomt wordt echter belegd in aandelen en fondsen. Ze kunnen hierbij kiezen om te beleggen in fossiele energie, maar ook in duurzame initiatieven. De keuzen die zorgverzekeraars maken bij hun beleggingen bepaald of ze wel of niet duurzaam zijn.

 • 04-10-2021

  Steeds meer digitale apps beschikbaar om patiënten te ondersteunenService Apotheek, een formule met 500 aangesloten apotheken, heeft zijn patiënten-app vernieuwd om het leven met medicijnen makkelijker te maken. Bijkomend aan online bestellingen kan er nu ook gekeken worden naar foto’s van de medicijnen en verpakkingen en wordt uitgelegd waarvoor de medicijnen gebruikt worden. Het doel van de app is een betere gebruikerservaring en het voorkomen van medicijnfouten.

 • 09-08-2021

  Cyber crime ook in opmars bij zorgverzekeraars

  Al jaren neemt het aantal mensen met overgewicht toe in heel de wereld, ook in Nederland. Obesitas zorgt echter voor tal van gezondheidsproblemen. Ook overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem. Een goede aanpak van obesitas (bij kinderen) kan de kans op chronische ziekten (op latere leeftijd) sterk doen afnemen. 

Gerelateerde media
 • Zorg die verder gaat – Gepersonalis
  Zorg die verder gaat – Gepersonaliseerde zorg

  430 keer bekeken

 • Uw eigen risico: zo helpt CZ
  Uw eigen risico: zo helpt CZ

  328 keer bekeken

Geef uw mening over de CZ zorgverzekering
Deel uw ervaringen

Heeft u een positieve of een negatieve ervaring gehad met CZ zorgverzekering? Deel uw waardevolle ervaringen, zodat andere bezoekers een goede keuze kunnen maken!